Altcoins faller och ger BTC mer utrymme att växa

Den stora nyheten idag är att bitcoin bara är blyg för att slå 11 000 dollar-märket, men nu när världens antal cryptocurrency efter marknadsstock är på en ny hög börjar många altcoins återgå till sina steg och falla till lägre siffror.

Altcoins träffar färska lågheter när BTC stiger

I skrivande stund är flera av kryptorumets ledande altcoins upp mot den amerikanska dollarn, men nere jämfört med bitcoin. Ripple (XRP), till exempel, är världens tredje största cryptocurrency efter marknadsvärde. Tillgången ökade mer än tre procent under den föregående veckan, men är nu nere med cirka sex procent, medan Bitcoin Era är nere ungefär fyra procent bara under den senaste dagen.

Detta har sett tidigare. När bitcoin klarar sig bra, har andra altcoins helt enkelt inte energi eller utrymme att konkurrera. När bitcoin kämpar eller inte är så flyktiga som handlare är vana vid, kan de ofta dominera kryptobranschen, som de gjorde under de två föregående veckorna.

Mohit Sorout – grundare av Bitazu Capital – förklarade i en intervju:

De flesta altcoin-cykler är centrerade kring bitcoin-volatilitet. När det torkar upp vill ingen handla med BTC. Detta leder till en stor upptäckt i spekulationer om alts, som driver sina priser upp – vanligtvis får alts med starka berättelser och storskaliga memetiska beteenden flest volymer.

Cryptocurrency-författaren och författaren Nik Patel uttalade nyligen att han tror att bitcoin sannolikt kommer att fortsätta sin marknadsdominans under de återstående månaderna 2020. Han tror också att valutan kan lyckas slå igenom hela tiden på ungefär $ 20 000 när året är komplett. Han förklarar:

Skulle inte överraska mig att se dominansen nu stiga tills BTC-höjdpunkter hela tiden (i väntan på ett bekräftat veckoskott över $ 10 600) bryter $ 20K och Alts hittar en annan botten (som november / december 2016) eftersom de rally samtidigt som mars-juni 2017.

De senaste veckorna har varit ganska stödjande för bitcoin. För en sak fick handlare överallt nyheter om att närvaron av institutionella spelare har vuxit kraftigt med tiden, med plattformar som Grayscale som rapporterar investeringar på mer än 1 miljard dollar för bara det andra kvartalet. Det innebär att mer än 300 miljoner dollar investerades i BTC varje månad i ungefär tre månader.

Dessutom har Fed meddelat att den ser ut för att godkänna fler stimulanscheck för amerikaner som drabbats av coronaviruset, och bankerna får nu tillhandahålla kryptokunder förvaringstjänster och därmed överbrygga klyftan mellan centraliserad och decentraliserad finansiering.

För mycket utbud och enkel inresa bör fortsätta att väga på de flesta altcoins, fortfarande i en utökad baksmälla från de paraboliska vinsterna till toppen 2017-18. Det är den ökande differentiering, mognad och mer utbredda adoption som gynnar bitcoin, som blir mer en guldliknande butik med värde.