Kryptovalutaer er en ‚bekymring‘ inden for finansiering af terrorisme

Janet Yellen siger, at kryptovalutaer er en ‚bekymring‘ inden for finansiering af terrorisme

USA bør undersøge, hvordan det kan begrænse brugen af ​​krypto til ulovlig finansiering, sagde den tidligere Fed-formand.

Cryptovaluta er „en særlig bekymring“, når det kommer til finansiering af terrorisme, sagde den potentielle finansminister Janet Yellen tirsdag.

I en senats finanskomités høring om hendes forventede nominering, efter at den valgte præsident Joe Biden tiltræder i morgen, sagde Yellen, at USA burde Bitcoin Profit være opmærksom på nye værktøjer til finansiering af terrorisme.

„Teknologierne til at gennemføre denne ændring over tid, og vi er nødt til at sikre, at vores metoder til at håndtere disse spørgsmål, med finansiering af teknisk terrorisme, ændringer sammen med skiftende teknologi, kryptokurver er en særlig bekymring,“ sagde hun som svar på et spørgsmål fra Senator Maggie Hassan (DN.H.), der kaldte kryptoanvendelse til finansiering af terrorisme en „voksende bekymring.“

Hassan spurgte om sidste års National Defense Authorization Act, som indeholder en bestemmelse til undersøgelse af, hvordan terrorister kan bruge nye finansielle teknologier til at rejse midler. Senator Mark Warner (D-Va.) Ledede bestemmelsens optagelse.

”Jeg tror, ​​at mange [kryptokurver] bruges, i det mindste i transaktionsmæssig forstand, primært til ulovlig finansiering, og jeg tror, ​​at vi virkelig har brug for at undersøge måder, hvorpå vi kan begrænse deres anvendelse og sørge for, at hvidvaskning af penge ikke sker gennem disse kanaler, ”sagde Yellen tirsdag.

Føderale myndigheder undersøger i øjeblikket, om der er en forbindelse mellem en december-transaktion på 13,5 bitcoin (BTC, -8,01%) af den nu afdøde franske computerprogrammerer Laurent Bachelier og højreorienterede figurer og forsøget på oprør ved det amerikanske hovedstad tidligere på denne måned.

Flere af modtagerne af transaktionen ser ud til at have været på Capitol den 6. januar

Som Fed-formand sagde Yellen, at hun ikke ønskede at overregulere kryptorummet, selvom hun også har afskediget bitcoin på forskellige punkter i løbet af hendes periode og umiddelbart efter. Når hun tiltræder, vil hun føre tilsyn med en række foreslåede regler gennem netværket for håndhævelse af finansielle forbrydelser, herunder en kontroversiel regel, der kræver udveksling for at indsamle og opbevare modpartsoplysninger til uhostede tegnebøger.